PowNed

Andrew Tate opgepakt in Roemenië, verdacht van seksueel misbruik

Het zit Andrew Tate niet mee. Zat hij begin vorig jaar al eens maandenlang vast in een Roemeense cel van twee bij twee, nu is hij weer opgepakt! Dit keer op verzoek van de Britse autoriteiten. Andrew en zijn broer Tristan worden verdacht van seksueel misbruik in het Verenigd Koninkrijk in de periode van 2012 tot 2015. Het Hof van Beroep in Boekarest beslist vandaag of de broers worden uitgeleverd.

  1. Laatste nieuws

En dus is het een spannende dag voor de veelbesproken en omstreden influencer. Want hij had zich juist helemaal gericht op het leven in het Roemeense. Dat blijkt wel uit de spullen die de Roemeense autoriteiten in 2022 in beslag namen toen hij en zijn broer werden verdacht van verkrachting, mensenhandel en het vormen van een georganiseerde misdaadgroep om vrouwen uit te buiten. De Roemeense politie vond liefst vijftien luxe-auto’s, veertien designer-horloges en cash in verschillende valuta met een geschatte waarde van 3,6 miljoen euro. Hij dacht het dus duidelijk goed voor elkaar te hebben daar, die Andrew Tate.

Ze werden december 2022 in de cel gegooid, daarna kregen ze huisarrest en uiteindelijk werd de straf dat ze niet verder mochten komen dan de gemeente Boekarest en het nabijgelegen district Ilfov. De aanklachten hebben ze altijd ontkend. De zaak moet nog voorkomen. Maar door de recente aanhouding zijn de panelen aan het verschuiven en kan het dus zomaar zijn dat de laatste uren in Roemenië voor Tate zijn geteld.

De pr-meneer van Tate, ene Mateea Petrescu, schrijft in een statement: 'Broers Andrew en Tristan Tate zijn 24 uur lang vastgehouden en aan hen is een Europees arrestatiebevel overhandigd door de Britse autoriteiten. De aanklachten, die dateren van 2012-2015, bevatten beschuldigingen van seksuele agressie.'

Een uitlevering naar het Verenigd Koninkrijk zou een hard gelag zijn voor Tate. Hij was juist naar Roemenië verhuisd omdat hij in een land wilde wonen 'waar corruptie voor iedereen toegankelijk is'. Roemenië is hem echter liever kwijt dan rijk.